PASTA JAJECZNA NA ZIELONO Z CZARNUSZKĄ

SKŁADNIKI:
– Chleb żytni 2 kromki (60g)
– Ser twarogowy chudy 2 plastry (50g)
– Awokado hass 1/2 szt. (70g)
– Jajka 2 szt. (120g)
– Jogurt naturalny 2% 3/4 łyżki (20g)
– Musztarda 1 łyżeczka (10g)
– Szczypiorek lub rzeżucha (10g)
– Czarnuszka 1 łyżeczka (5g)
– Sok z cytryny
– Sól
– Pieprz

WYKONANIE:
1. Ugotowane na twardo jajka rozgnieść widelcem.
2. Dodać awokado i skropić sokiem z cytryny.
3. Wsypać pokruszony ser, dodać jogurt, musztardę, pieprz i sól oraz drobno posiekany szczypiorek/rzeżuchę.
5. Całość zmiksować na gładką pastę lub rozgnieść widelcem.
6. Przed podaniem posypać czarnuszką.

 

Wartości odżywcze posiłku:
Energia Białko Tłuszcz Węglowodany ogółem Błonnik pokarmowy
543 kcal 33.79 g 26.96 g 53.12g 9.37