Sałatka meksykańska

SKŁADNIKI (na ok. 4 porcje):
– Papryka czerwona ½ szt. (100g)
– Papryka zielona ½ szt. (100g)
– Fasola czerwona konserwowa 1 słoik (250g)
– Kukurydza konserwowa 1 słoik (250g)
– Ananas w plastrach ½ słoika (170g)
– Ser żółty 2 plastry (50g)
– Jogurt naturalny ½ szklanki (120g)

WYKONANIE:
1. Fasolę oraz kukurydzę odcedź z zalewy i przelej bieżącą wodą.
2. Dodaj oczyszczone i pokrojone w kostkę papryki.
3. Ananasa odcedź z zalewy i również pokrój w kostkę.
4. Dodaj starty żółty ser.
5. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj jogurt i wymieszaj.

Wartości odżywcze posiłku:
Energia 817 kcal
Białko 42,3 g
Tłuszcz 21,1 g
Węglowodany ogółem 122,2 g
Błonnik pokarmowy 13,7 g