Sałatka z brokułem

SKŁADNIKI:
– Brokuł 1 szt. (500g)
– Groszek konserwowy 1 słoik (230g)
– Ogórek długi 1szt. (180g)
– Jogurt naturalny 1 kubek (180g)
– Szczypiorek 1 łyżka (5g)
– Sól/pieprz

WYKONANIE:
1. Różyczki brokułów ugotuj al dente.
2. Do wystudzonych brokułów dodaj obranego, pokrojonego w kostkę ogórka oraz odcedzony z
zalewy zielony groszek.
3. Jogurt naturalny przypraw pieprzem i solą, dodaj posiekany szczypiorek. Wymieszaj.
4. Warzywa polej doprawionym jogurtem i wymieszaj.

Wartości odżywcze posiłku:
Energia 429 kcal
Białko 37,2 g
Tłuszcz 6,7 g
Węglowodany ogółem 80,3 g
Błonnik pokarmowy 27,1 g