Omlet z fasolką, pomidorami koktajlowymi i czarnuszką

SKŁADNIKI:
– Jajka 2 szt. (120g)
– Błonnik owsiany 1 łyżeczka (5g)
– Fasolka szparagowa 1 garść (50g)
– Pomidory koktajlowe 1 garść (50g)
– Szczypiorek 1 łyżka (5g)
– Sól ziołowa
– Pieprz
– Czarnuszka
– Masło klarowane 1 łyżeczka (8g)

WYKONANIE:
1. Jajka roztrzepać, dodać błonnik, sól ziołową oraz świeżo zmielony pieprz. Wymieszać .
2. Na maśle klarowanym delikatnie podsmażyć ugotowaną fasolkę i przekrojone pomidory.
3. Następnie wlać na patelnię masę jajeczną, zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką.
4. Pod koniec, kiedy masa jajeczna będzie już ścięta posypać omlet drobno posiekanym szczypiorkiem i czarnuszką.

Wartości odżywcze posiłku (dla 1 porcji):
Energia 248 kcal
Białko 17,47 g
Tłuszcz 17,04 g
Węglowodany ogółem 10,02 g
Błonnik pokarmowy 6,92 g